Felvételi felhívás

 

Felvételi felhívás a 2023/2024-es tanévre 

Online regisztráció itt! (Kitöltése kötelező!)

Felvételi Nap: 2023. június 24. (szombat) – jelenleg személyes megjelenéssel, jelenléti formában tervezzük.

Felvételi jelentkezés határideje: 2023. június 16. (péntek)

A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány felvételt hirdet elsősorban református és evangélikus felsőoktatási hallgatók számára a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába. A Svábhegyen, kiemelt zöldövezeti környezetben, parkkal körülvett épületekben ~100 diák nyerhet elhelyezést kényelmes, egy, két illetve háromágyas szobákban.

A szakkollégiumi bentlakás követelmények, feladatok teljesítésével jár, melyek célja, hogy a hallgatók szervezett képzés keretében közismereti és nyelvtudásukat gyarapítsák.

A jelentkezés leadása előtt kérjük, tájékozódjon az aktuális tanulmányi rendünkről, amelynek teljesítése a szakkollégiumi tagság és a bentlakás feltétele!

A szakkollégium a jó tanulmányi eredménnyel, államilag finanszírozott egyetemi képzésben résztvevő hallgatók protestáns szellemiségű közismereti képzéséhez kíván hozzájárulni. A Szakkollégium célja, hogy a képzésében résztvevők az egyetemi tanulmányaikon túlmenően délutánonként, esténként a szakkollégiumi képzés keretében szerezzenek ismereteket.

A szakkollégiumi tagságra pályázhat:

·       állami finanszírozású felsőoktatási képzésben részesülő vagy idén érettségiző (elsősorban) református vagy evangélikus hallgató;
·       államilag finanszírozott helyre felvételt nyert PhD képzésben részesülő (elsősorban) református vagy evangélikus hallgató hallgató.

Szakkollégiumi díj: a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház az állami finanszírozású képzésben részesülő református és evangélikus hallgatók tanulmányait támogatja, így a fizetendő összeg 40.000 Ft/hó. A Szakkollégiumba felvételt nyert hallgatóknak a szerződéskötéskor egyhavi kauciót kell fizetni, mely a szerződésben szabott feltételek megvalósulása esetén a Szakkollégiumból történő kiköltözéskor a hallgatónak visszajár.

Online regisztráció itt! (Kitöltése kötelező!)

Jelentkezési lap letöltése itt PDF kiterjesztésben! (Kitöltése kötelező!)

A felvételi jelentkezéshez szükséges dokumentumok listája itt! (Kattintson a hivatkozásra!)

A felsorolt dokumentumokat ajánlott levélben kérjük postacímünkre (Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány 1121 Budapest, Eötvös út 35.) elküldeni.

A jelentkezés és a postai úton küldendő dokumentumok, hiánypótlások feladási határideje 2023. június 16. (péntek)!

Az elektronikus beküldés után az eredeti dokumentumokat 30 napon belül kérjük postacímünkre is (Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány 1121 Budapest, Eötvös út 35.) elküldeni.

További információk a [email protected] e-mail címen. Egyéb kapcsolatfelvételi lehetőségek az "Elérhetőségek" menüpontban!

Az egyszerűség kedvéért kérjük, hogy az intézményünkbe jelentkező saját maga kommunikáljon intézményünkkel, ne más hozzátartozó, hiszen jogviszonyban a hozzánk beköltöző hallgatóval leszünk (ez változás a közoktatáshoz képest), köszönjük!

Csapó Tamás

ügyvezető igazgató

Dr. Gacsályi Dénes

tanulmányi igazgató - nevelőtanár