Felvételi felhívás

 

Felvételi felhívás a 2022/2023-as tanévre - a szabad helyek függvényében év közben is folyamatosan 

A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány felvételt hirdet református és evangélikus felsőoktatási hallgatók számára a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába. A Svábhegyen, kiemelt zöldövezeti környezetben, parkkal körülvett épületekben 104 diák nyerhet elhelyezést kényelmes, egy, két illetve háromágyas, külön fürdőszobákkal rendelkező szobákban.

A szakkollégiumi bentlakás követelmények, feladatok teljesítésével jár, melyek célja, hogy a hallgatók szervezett képzés keretében közismereti és nyelvtudásukat gyarapítsák.

A jelentkezés leadása előtt kérjük, tájékozódjon az aktuális tanulmányi rendünkről, amelynek teljesítése a szakkollégiumi tagság és a bentlakás feltétele!

A szakkollégium a jó tanulmányi eredménnyel, államilag finanszírozott egyetemi képzésben résztvevő hallgatók protestáns szellemiségű közismereti képzéséhez kíván hozzájárulni. A Szakkollégium célja, hogy a képzésében résztvevők az egyetemi tanulmányaikon túlmenően délutánonként, esténként a szakkollégiumi képzés keretében szerezzenek ismereteket.

A szakkollégiumi tagságra pályázhat:

·       felsőoktatási képzésben részesülő, lelkészi ajánlással rendelkező (elsősorban) református vagy evangélikus hallgató.

Szakkollégiumi díj: a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház az állami finanszírozású képzésben részesülő református és evangélikus hallgatók tanulmányait támogatja, így a fizetendő összeg 40.000 Ft/hó. A Szakkollégiumba felvételt nyert hallgatóknak a szerződéskötéskor egyhavi kauciót kell fizetni, mely a szerződésben szabott feltételek megvalósulása esetén a Szakkollégiumból történő kiköltözéskor a hallgatónak visszajár.

Online regisztráció itt! (Kitöltése kötelező!)

Jelentkezési lap letöltése itt PDF kiterjesztésben! (Kitöltése kötelező!)

A felvételi jelentkezéshez szükséges dokumentumok listája itt! (Kattintson a hivatkozásra!)

A felsorolt dokumentumokat elektronikusan, (jó minőségű felbontásban, színesben) szkennelve, pdf formátumban kérjük elküldeni az [email protected] címünkre. A tárgyban kérjük a jelentkező nevét és a "PROFESZ jelentkezés"-t feltüntetni.

Az elektronikus beküldés után az eredeti dokumentumokat 30 napon belül kérjük postacímünkre is (Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány 1121 Budapest, Eötvös út 35.) elküldeni.

További információk az [email protected] e-mail címen. Egyéb kapcsolatfelvételi lehetőségek az "Elérhetőségek" menüpontban!

Csapó Tamás

ügyvezető igazgató