Felvételi felhívás

 

Felvételi felhívás a 2021/2022-es tanévre 

Felvételi Nap: 2021. június 25. (péntek) – a járványhelyzet miatt jelenleg online formában tervezzük, a jelentkezőknek részletes információkat küldünk június közepéig.

Felvételi jelentkezés határideje: 2021. június 11. (péntek)

A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány felvételt hirdet református és evangélikus felsőoktatási hallgatók számára a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába. A Svábhegyen, kiemelt zöldövezeti környezetben, parkkal körülvett épületekben 105 diák nyerhet elhelyezést kényelmes, egy, két illetve háromágyas szobákban.

A szakkollégiumi bentlakás követelmények, feladatok teljesítésével jár, melyek célja, hogy a hallgatók szervezett képzés keretében közismereti-, és nyelvtudásukat gyarapítsák.

A jelentkezés leadása előtt kérjük, tájékozódjon az aktuális tanulmányi rendünkről, amelynek teljesítése a szakkollégiumi tagság és a bentlakás feltétele!

A szakkollégium a jó tanulmányi eredménnyel, államilag finanszírozott egyetemi képzésben résztvevő hallgatók protestáns szellemiségű közismereti képzéséhez kíván hozzájárulni. A Szakkollégium célja, hogy a képzésében résztvevők az egyetemi tanulmányaikon túlmenően délutánonként, esténként a szakkollégiumi képzés keretében szerezzenek ismereteket.

A szakkollégiumi tagságra pályázhat:

·       állami finanszírozású felsőoktatási képzésben részesülő vagy idén érettségiző református vagy evangélikus hallgató;

·       államilag finanszírozott helyre felvételt nyert PhD képzésben részesülő hallgató.

Szakkollégiumi díj: a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház az állami finanszírozású képzésben részesülő református és evangélikus hallgatók tanulmányait támogatja, így a fizetendő összeg 20.000 Ft/hó. A Szakkollégiumba felvételt nyert hallgatók a szerződéskötéskor egyhavi kauciót kell fizetni, mely a szerződésben szabott feltételek megvalósulása esetén a Szakkollégiumból történő kiköltözéskor a hallgatónak visszajár.

Online regisztráció itt! (Kitöltése kötelező!)

Jelentkezési lap letöltése itt PDFkiterjesztésben! (Kitöltése kötelező!)

A felvételi jelentkezéshez szükséges dokumentumok listája itt! (Kattintson a hivatkozásra!)

A felsorolt dokumentumokat ajánlott levélben kérjük postacímünkre (Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány 1121 Budapest, Eötvös út 35.) elküldeni.

A jelentkezés és a postai úton küldendő dokumentumok, hiánypótlások feladási határideje 2021. június 11. (péntek)!

További információk a [email protected] e-mail címen. Egyéb kapcsolatfelvételi lehetőségek az "Elérhetőségek" menüpontban!

Az egyszerűség kedvéért kérjük, hogy az intézményünkbe jelentkező saját maga kommunikáljon intézményünkkel, ne más hozzátartozó, hiszen jogviszonyban a hozzánk beköltöző hallgatóval leszünk (változás a közoktatáshoz képest), köszönjük!

Csapó Tamás

ügyvezető igazgató

Dr. Gacsályi Dénes

tanulmányi igazgató - nevelőtanár