TTM-es beszámoló

Pintér Zoltán képe

ÚTIKÉPEK A TTM 2016. 09. 30. – 10. 02. közötti tanulmányútjáról

Ezen a hét végén a Felvidékre, az egykori Gömör- és Kishont vármegye területére látogattunk el. Útitervemet két fő központi látnivalócsoport köré szerveztem ezen a kevéssé ismert és ritkábban látogatott vidékre. A Rőcei-hg. két jelentős természeti objektuma a Hrádek-hegyben rejtőző ochtinai aragonitbarlang és az egykori vasércbányákkal átlyuggatott Vas-hegy az egyik, míg az utunkba eső, de a főbb utakról félreeső 12.-13. szd.-i templomok képezték a másik csoportot.

TTM-es beszámoló

Pintér Zoltán képe

Útivázlat a TTM 2016. szept. 16-18. közötti útjáról

 

A meglepetésszerűen gyors évkezdés rohamszervezésre késztetett, jó kapcsolataim révén a bükkalji Tibolddarócon biztosítottak szállást a hét végére. Ismét szép példáját tapasztalhattuk meg a magyar ember segítőészségének, Dósa József polgármester a falutól több mint 20 km-re lévő mezőkövesdi vasútállomásra küldte értünk a falu kisbuszát, s mivel ez kis befogadóképességű, értünk jött a polgármester úr felesége is saját személygépkocsiján. A vasárnapi visszautat ugyanígy biztosították számunkra, ezúton is köszönet érte.

Pótfelvételi felhívás a 2016/2017-es tanévre

A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány pótfelvételi eljárást hirdet református és evangélikus felsőoktatási hallgatók számára Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 19. (péntek)

A pótfelvételi nap időpontja: 2016. augusztus 25. (csütörtök) 10:00 a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégium épületében.

Felvételi felhívás

Felvételi felhívás a 2017/2018-as tanévre

 

Felvételi Napok: 2018. június 29. -  június 30. (péntek-szombat)

Felvételi jelentkezés határideje: 2018. június 15. (péntek)

 

A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány felvételt hirdet református és evangélikus felsőoktatási hallgatók számára a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába. A Svábhegyen, kiemelt zöldövezeti környezetben, parkkal körülvett épületekben 105 diák nyerhet elhelyezést kényelmes, egy,  két illetve háromágyas szobákban.

Veress Dániel ünnepi beszéde az I. Profesztiválon

A kollégium tizedik születésnapjára

 

„Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.”

– írta Máté evangélista, s olvasták fel textusként nekünk is többször ezek között az ovális falak között. De mit jelentenek a titokzatos, metaforikus szavak? Mi ez a hegyen épített város?

 

I. Profesztivál

Oldalak