Hasznos kupakok

Kollégiumunk évek óta szelektíven válogatja a hulladékot. Ennek keretei közt a kupakokat is elkülönítve gyűjti. Ez pedig nem csupán a környezet-tudatosság miatt fontos, hanem azért is, mert a rászorulókon segíthet. Az idei tanévben Gacsályi Dénes szenior a következő mondattal biztatta az itt lakókat: "Nektek csak 1 kupak, másnak egy egészséges(ebb) élet reménye." Január végére egy nagy zsáknyi össze is gyűlt, már csak az volt a kérdés, hogy a sok beteg közül, kihez juttassuk el. Kollégiumunk lakója, Pándy-Szekeres Áron felvette a lakóhelyéhez közel eső BAZ megyei Abaújkéren élő Sóvári Annamária családjával a kapcsolatot. Annamária szervezetében már fiatal gyerekkorában agydaganat alakult ki, és bár több műtéten is átesett, valamint egészsége is több évre visszaállt, mégis maradandó sérüléseket szenvedett. Életét szülei mindennapi gondoskodásban éli. Sajnos az elmúlt évben betegsége megerősödött, így megint orvosi beavatkozásra van szükség. A család nehezen tudja biztosítani beteg lányuk ellátásához a hátteret. A kupakgyűjtő akciót jóakaró ismerősei indították. Nekünk is itt volt a lehetőség, és neki ajánlottuk fel a gyűjtés gyümölcsét. Látogatásunkkor Annamáriát és édesanyját találtuk otthon, aki nagyon hálás volt az érkezésünkért. A kupakok nem nyújtanak kimagasló segítséget, de a sok kicsi sokat ér. Örömmel láttuk, hogy már mások is vittek kisebb adagokat, és nekünk is jó érzés, hogy tehettünk valamit.

A kupakgyűjtést folytatjuk, mivel sosem fogy el, ahová elkél a kis segítség, hiszen részvétnyilvánításaink, és lájkok a facebookon nem sokat tesznek. Mert meg van írva: "Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal.

Pándy Áron

Hasznos kupakokKollégiumunk évek óta szelektíven válogatja a hulladékot. Ennek keretei közt a kupakokat is elkülönítve...

Posted by Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány on Thursday, February 25, 2016