Gyakorlati kereszténység a Profeszben

A Protestáns Felsőoktatási Szakkollégium vezetősége és lakói minden adventban összefognak egy nemes cél érdekében, egy-egy rászoruló család megsegítésére.  Gyűjtöttünk már műanyag kupakot, tartós élelmiszert, ruhát és pénzt.  2017 decemberében az izsófalvai félárván maradt Áronkának és megözvegyült édesanyjának, Ágnesnek gyűjtöttünk pénzadományt.

Attila és Ágnes nyáron kötöttek házasságot. Kisfiuk, Áron 2017.10.10-én született a kazincbarcikai kórházban. Édesapját négy nappal később elveszítette egy tragikus autóbalesetben. A fiatal férj, és egyben édesapa nagy űrt hagyott maga után, mivel Ágnes nem csak a férjét veszítette el, hanem a legboldogabb életútjukban egy támaszt. A gyermek pedig sosem ismerheti meg az édesapját. Ágnes egyedül maradt egy félig felújított lakásban. A renoválás folytatása a baleset miatt elmaradt, mivel ezeket az édesapa saját kezűleg végezte. Központi fűtés szerelése félbe maradt, a kazán bekötése még várat magára, ezért fatüzelésű kályhával fűti a lakást.

Izsófalva és környéke korábban bányászatból élt, amelyek mostanra elszegényedett településekké váltak. A legközelebbi város Kazincbarcika, ahová a közlekedés nehéz, mivel ritkán van buszjárat. Az édesanya ápolónőként dolgozott a kazincbarcikai kórházban a gyermek születése előtt, ahová a bejárást gépkocsival oldotta meg. A család autója a tragédia következtében használhatatlanná vált, ezért nehéz a gyermekkel való közlekedés is.

Istennek legyen hála, hogy Ágnes ebben a nehéz helyzetben nem maradt teljesen magára. Kap erőt felülről, és az emberek segítségére is számíthatott.

Nekünk jutott az a nemes feladat, hogy felkereshettük Ágnest és kisfiát az ünnepekben és átadhattuk azt az adományt, melyet a szakkollégiumban számukra gyűjtöttünk. Az édesanya hálás szívvel mondott köszönetet az adományért. Az ajándék jó helyre került, mert az édesanya mindent megtesz a gyermek egészséges felnevelése érdekében. Ez úton kívánjuk Isten áldását az adományozókra és az adományozottakra.

Erdődi Eszter és Pándy-Szekeres Áron