Abaújszántó 2015 - képek

Pintér Zoltán képe

A TTM 2015 tavaszi, második programja

Pintér Zoltán képe

A TTM 2015 tavaszi, második programja

 

2015. március 27-29. között került sor a TTM követező túrájára. Ennek során Abaújszántóra utaztunk, ahol az igazán igényes szálláshelyünket már a múlt félévben kipróbáltuk.

Másnap reggel nem kecsegtetett bennünket az idő túl sok jóval, időnként csepegett és jó erős szél fújt. Szerencsénkre a nap folyamán a kisebbik rossz maradt a kettőből, eső nem esett, annál erősebben fújt.

Kolihisztor - képek

Jazzkoncert a Közéleti esten

Közéleti est - Spiriev Teo

Csendes hétvége

Győr Lili képe

A tavasz beköszöntével a Csendes hétvége időpontja is eljött. Idén a követés témakörét néztük meg közelebbről. Mi a különbség szolgaság és követés között? Milyen akadályok rejlenek a követésben? Követni vagy utána menni a helyesebb megfogalmazás? Az előző kérdések társaikkal együtt nagy számban hangzottak el a koliban az elmúlt napokban.

Közéleti est - Március 15-i megemlékezés

Csendes nap

Csendes nap - program

Egyházi óra - Dr. Lackner Pál - cikk

Kollégiumunkban az első két Egyházi órát Dr. Lackner Pál evangélikus lelkész, dandártábornok úr tartotta. Előadásait Egyháztörténeti mozaikok címmel illette, utalva arra a néhány jelentős egyháztörténeti eseményre, amelyet előadásaiban részletezett. Első mozaikként február 16-án az egyházi év alakulását mutatta be. Az előadás nem csak olyan történeti eseményekre terjedt ki, mint a Gregorián- naptár bevezetésének lényege, vagy a karácsonyhoz kapcsolódó hagyományos szokások eredete, hanem az egyes ünnepek bibliai jelentésével is foglalkoztunk.

Oldalak